11 januari 2019

Ouderbegeleiding tijdens de therapie/ begeleiding

 

Vragenlijst: Voorafgaand aan het intake-gesprek vult u een uitgebreide vragenlijst in, met vragen over de ontwikkeling van uw kind tot nu toe en de zorgen die u heeft om uw kind. De vragenlijst wil ik enige dagen voor het intakegesprek ingevuld van u terugontvangen, zodat ik goed voorbereid het gesprek met u in kan gaan.

(zie downloads: vragenlijst ouders])

 

Intake: De therapie van een kind start met een oudergesprek (intake van maximaal 90 minuten) waar beide ouders/opvoeders bij aanwezig zijn. (het kind tot 12 jaar niet, oudere kinderen in overleg)

In het intakegesprek, dat vooraf gaat aan de therapie/begeleiding, wordt onder andere met u gekeken naar de zorgen die u hebt om uw kind. De mogelijke oorzaken van de klachten, wat er al geprobeerd is thuis en op school en vooral ook waarvan uw kind zelf last ervaart.

Tijdens het gesprek komen we tot overeenstemming of/en wanneer de therapie/begeleiding met uw kind wordt gestart.

(zie downloads: [behandelovereenkomst])

 

Oudergesprek: Ik werk 5 keer met het kind en heb dan weer een gesprek met de ouders. De therapie van het kind wordt altijd afgesloten met een oudergesprek, waarbij ook adviezen voor de toekomst aanbod komen.

Het is ook mogelijk dat tijdens het eerste gesprek blijkt dat u met een stukje ouderbegeleiding en/of gerichte adviezen u allereerst zelf de klachten van uw kind gaat aanpakken.

 

Kindsessie: Alles wat in de kindsessie besproken wordt is vertrouwelijk. Ik vertel alleen dingen aan de ouders terug met toestemming van het kind.

U brengt en u haalt uw kind op de afgesproken tijd voor de sessie. Een sessie duurt 45 minuten en 15 minuten administratie tijd.

Tussentijds kunt u en mag u altijd telefonisch of via de email contact met mij zoeken, met vragen of opmerkingen.

 

 Er is geen wachtruimte bij de praktijk aanwezig!

 

 

Klik om te kiezen

Ben jij ook wel eens zomaar verdrietig en weet je niet zo goed waarom? Of weet je het juist wel en weet je nog niet zo goed hoe je daar mee om kan gaan? Of verlegen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt zijn?

Klik dan hier

Ben jij ook soms ineens heel boos op iemand en wil je er het liefst op los slaan en begrijp je niet waarom? Of ontplof je wel eens van binnen zonder dat iemand het ziet?

Klik dan hier

Heel veel kinderen hebben ergens last van en vinden dat heel vervelend, zoals bijvoorbeeld in je broek of bed plassen of poepen. Of iets heel anders, zoals bijvoorbeeld ADHD of een andere stoornis waar je niets aan kunt doen, maar wel flink last van kunt hebben.

 

Home

Uitleg therapie

Doel therapie

Voor welke klachten

Bij welk gedrag

Werkwijze

Ouders en begeleiding

Kosten en vergoedingen

Wie ben ik?

Dragonfly: De naam

Contact

Kinderpagina

Oudertraining

Opvoedworkshop

MatriXcoaching

Voor scholen/verwijzers