11 januari 2019

Dragonfly: De naam

 

Libelle is het Nederlandse woord voor Dragonfly en als je het levensverhaal van de Libelle leest dan kent dit verhaal veel symboliek. Daarnaast waren de Libellen al lang voor de mens ( in de tijd van de DinosauriŽrs) op deze aarde en zijn mee geŽvolueerd.

 

Als je Dragonfly letterlijk vertaald, is het Draak Vlieg. En dat is eigenlijk wat ik ieder kind en zijn/haar ouders gun, dat het draakje, wat ieder kind kan zijn, uiteindelijk zelfstandig en gelukkig leert te vliegen en de wijde wereld in kan gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het logo is tot stand gekomen door:

Een menselijk lichaam te zien met daarin de twee kanten van de mens: Het tere, het kwetsbare, het lieve en ook het krachtige, het brute, het boze.

 

De vleugels van de Libelle of het elfje. De kant die wij zo graag willen zien en laten zien, vertegenwoordigen de zachte kant in ons mensen-kinderen.

De Draak, dat krachtige, dat brute. Ieder mensenkind heeft ook die boze, die krachtige, soms donkere kant. Een kant die wij niet graag laten zien, en ook niet graag van anderen willen zien.

 

En dat is precies wat ieder mensenkind nodig heeft: er in zijn heelheid te mogen zijn en geaccepteerd te worden. Zowel dat lieflijke, tere als die brute, boze, donkere, en ook krachtige kant.

Als wij als ouder/opvoeder allebei de kanten van ons kind en van onszelf kunnen en durven zien en accepteren kunnen we heel worden. (Integratief = heelwording).

Klik om te kiezen

Het logo is ontworpen door Josiane Kleinen, Signgraphics.

Klik op het logo om naar de site van SignGraphics te gaan.

 

Home

Uitleg therapie

Doel therapie

Voor welke klachten

Bij welk gedrag

Werkwijze

Ouders en begeleiding

Kosten en vergoedingen

Wie ben ik?

Dragonfly: De naam

Contact

Kinderpagina

Oudertraining

Opvoedworkshop

MatriXcoaching

Voor scholen/verwijzers