11 januari 2019

 

Hoe ga ik te werk?:

 

Uw kind krijgt in de kindertherapie/begeleiding alle ruimte om zelf te ontdekken hoe deze klacht het beste op te lossen is. Er is in de praktijkruimte veel speel- en spelmateriaal aanwezig: speelgoed, knuffels, poppen spelletjes, verkleden en schminken, knutselmateriaal,  draken en ridders, cowboys en indianen, zwaarden en schieters, boksbal, lekker loungen/chillen, zandspel etc.

Omdat het kind heerlijk gaat spelen, kan het kind zijn binnenwereld uitleven. Van deze momenten maak ik gebruik om het kind te observeren en de binnenwereld van het kind aan te sturen. Het kind kan met hulp, intern zelf veranderingen aanbrengen.

 

Bewust en onbewust heeft het kind de beschikking over interne hulpbronnen, die het kind kunnen helpen om te gaan met de klacht. Vanwege de werkwijze en de snelle resultaten komen de meeste kinderen vooral met plezier naar de sessies.

 

Voor een goed verloop van de therapie bent u als ouder/opvoeder erg belangrijk.

 

De inhoud van de therapiesessies zijn privé tussen het kind en mij. Soms is het raadzaam om ook te overleggen met andere betrokkenen rondom uw kind, zoals school, huisarts en indien van toepassing de specialist.

Klik om te kiezen

Ben jij ook wel eens zomaar verdrietig en weet je niet zo goed waarom? Of weet je het juist wel en weet je nog niet zo goed hoe je daar mee om kan gaan? Of verlegen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt zijn?

Klik dan hier

Ben jij ook soms ineens heel boos op iemand en wil je er het liefst op los slaan en begrijp je niet waarom? Of ontplof je wel eens van binnen zonder dat iemand het ziet?

Klik dan hier

Heel veel kinderen hebben ergens last van en vinden dat heel vervelend, zoals bijvoorbeeld in je broek of bed plassen of poepen. Of iets heel anders, zoals bijvoorbeeld ADHD of een andere stoornis waar je niets aan kunt doen, maar wel flink last van kunt hebben.

 

Home

Uitleg therapie

Doel therapie

Voor welke klachten

Bij welk gedrag

Werkwijze

Ouders en begeleiding

Kosten en vergoedingen

Wie ben ik?

Dragonfly: De naam

Contact

Kinderpagina

Oudertraining

Opvoedworkshop

MatriXcoaching

Voor scholen/verwijzers