11 januari 2019

 

Gedrag waar het kind en de omgeving last van heeft:

 

We spreken van een stoornis, wanneer probleemgedrag  veroorzaakt wordt door aanleg en/of rijping van het centrale zenuwstelsel en de hersenen in het bijzonder. Probleemgedrag kan veroorzaakt worden door omgevingsfactoren (structureel of incidenteel), dan spreken we van een belemmering.

 

Een stoornis kan niet weggenomen worden, het kind kan wel ermee leren omgaan. Een belemmering kan opgeheven worden, het kind kan zijn of haar probleem leren oplossen. Uitgangspunt daarbij is steeds dat:

 

het kind de klacht niet is, maar heeft!

 

 

In sommige gevallen zal het kind doorverwezen worden naar een gespecialiseerde arts of andere therapeut. Het kan zijn dat er iets op lichamelijk gebied moet gebeuren of dat een andere therapievorm wellicht beter aansluit bij dit kind.

U kunt dan denken aan: psychose, psychopathisch, extreem gesloten gezinssysteem, vitale depressie.

 

 

Klik om te kiezen

Ben jij ook wel eens zomaar verdrietig en weet je niet zo goed waarom? Of weet je het juist wel en weet je nog niet zo goed hoe je daar mee om kan gaan? Of verlegen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt zijn?

Klik dan hier

Ben jij ook soms ineens heel boos op iemand en wil je er het liefst op los slaan en begrijp je niet waarom? Of ontplof je wel eens van binnen zonder dat iemand het ziet?

Klik dan hier

Heel veel kinderen hebben ergens last van en vinden dat heel vervelend, zoals bijvoorbeeld in je broek of bed plassen of poepen. Of iets heel anders, zoals bijvoorbeeld ADHD of een andere stoornis waar je niets aan kunt doen, maar wel flink last van kunt hebben.

 

Home

Uitleg therapie

Doel therapie

Voor welke klachten

Bij welk gedrag

Werkwijze

Ouders en begeleiding

Kosten en vergoedingen

Wie ben ik?

Dragonfly: De naam

Contact

Kinderpagina

Oudertraining

Opvoedworkshop

MatriXcoaching

Voor scholen/verwijzers