11 januari 2019

 

Hoe wordt het doel bereikt?

 

Integratieve kindertherapie wil het kind op een snelle en ontspannen manier controle laten krijgen over datgene waar het last van heeft. Zo leert het kind te vertrouwen op de eigen kracht. Het kind ontwikkelt ik-sterkte (=zelfvertrouwen) en leert zelfstandig vanuit zichzelf te handelen en keuzes te maken. Het kind leert de regie te nemen over zijn/haar eigen klachten.

 

De klacht is op dit moment een deel van dit kind en hoort bij dit kind. De kindertherapeutische behandeling is er niet opgericht de klacht weg te stoppen, maar de behandeling richt zich op keuzes die het kind heeft om met deze klacht om te gaan.

 

Het kind staat centraal.

 

Het kind weet t, het kind kan t, en het kind doet t!

Klik om te kiezen

Ben jij ook wel eens zomaar verdrietig en weet je niet zo goed waarom? Of weet je het juist wel en weet je nog niet zo goed hoe je daar mee om kan gaan? Of verlegen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt zijn?

Klik dan hier

Ben jij ook soms ineens heel boos op iemand en wil je er het liefst op los slaan en begrijp je niet waarom? Of ontplof je wel eens van binnen zonder dat iemand het ziet?

Klik dan hier

Heel veel kinderen hebben ergens last van en vinden dat heel vervelend, zoals bijvoorbeeld in je broek of bed plassen of poepen. Of iets heel anders, zoals bijvoorbeeld ADHD of een andere stoornis waar je niets aan kunt doen, maar wel flink last van kunt hebben.

 

Home

Uitleg therapie

Doel therapie

Voor welke klachten

Bij welk gedrag

Werkwijze

Ouders en begeleiding

Kosten en vergoedingen

Wie ben ik?

Dragonfly: De naam

Contact

Kinderpagina

Oudertraining

Opvoedworkshop

MatriXcoaching

Voor scholen/verwijzers