11 januari 2019

 

Integratieve Kindertherapie?

 

De Integratieve Kindertherapie (IKT) gaat ervan uit dat elk kind een goede reden heeft om te doen zoals het doet.

Daarbij is elk kind uniek en heeft dus recht op een eigen, unieke benadering en behandeling. Dit biedt deze kortdurende therapievorm voor kinderen van 418 jaar.

 

Ik maak gebruik van diverse interventies welke aansluiten bij dit unieke kind met deze klacht.

 

Iedere kind krijgt dus maatwerk.

 

Interventies welke ik gebruik kunnen zijn: spelen, praten met knuffels, tekenen, verven, knutselen, spelletjes, verhalen maken, toneelspel, zandspel, EFT, imaginaties, visualisaties en verdere elementen die door het kind worden aangegeven, etc.

 

Ik stel het kind centraal en observeer, luister, speel, praat en benader het kind vanuit verschillende invalshoeken.

 

De therapie richt zich op de binnenwereld en op de buitenwereld van het kind. De buitenwereld, het systeem rondom het kind, school, gezin, familie, omgeving, wordt nauw betrokken.

Het kind functioneert niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een groter geheel. En daarom zijn ouders zo belangrijk in deze vorm van hulp.

Klik om te kiezen

Ben jij ook wel eens zomaar verdrietig en weet je niet zo goed waarom? Of weet je het juist wel en weet je nog niet zo goed hoe je daar mee om kan gaan? Of verlegen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt zijn?

Klik dan hier

Ben jij ook soms ineens heel boos op iemand en wil je er het liefst op los slaan en begrijp je niet waarom? Of ontplof je wel eens van binnen zonder dat iemand het ziet?

Klik dan hier

Heel veel kinderen hebben ergens last van en vinden dat heel vervelend, zoals bijvoorbeeld in je broek of bed plassen of poepen. Of iets heel anders, zoals bijvoorbeeld ADHD of een andere stoornis waar je niets aan kunt doen, maar wel flink last van kunt hebben.

 

Home

Uitleg therapie

Doel therapie

Voor welke klachten

Bij welk gedrag

Werkwijze

Ouders en begeleiding

Kosten en vergoedingen

Wie ben ik?

Dragonfly: De naam

Contact

Kinderpagina

Oudertraining

Opvoedworkshop

MatriXcoaching

Voor scholen/verwijzers